Перемогу здобув Остап Шийка (на знімку), випускник міської школи-ліцею № 23 імені Героя Небесної Сотні Романа Гурика. Юнак представлятиме нашу державу на міжнародному конкурсі International Brain Bee Competition, що його заснував доктор Норберт Мислінський з американського Університету Меріленд. Наша країна долучилася до змагань у 2012 році.

«Нейроконкурс — змагання зі знання структури та функції нервових структур, розуміння причин і способів лікування важливих неврологічних хвороб. Мета — зацікавити молодь вивченням організації та роботи головного мозку, основ формування психіки людини, причин виникнення головних неврологічних хвороб та шляхів їх корекції», — йдеться на офіційному сайті конкурсу.

Спочатку був відбірковий тур через тестування на офіційній сторінці конкурсу у Фейсбуці. Фінальні змагання відбулися в Інституті фізіології ім. Богомольця. Остап став кращим серед десяти фіналістів.

«Наш випускник набрав найбільше балів та оголошений національним чемпіоном 2020 року. Щиро вітаємо Остапа та бажаємо нових звершень», — написав на своїй сторінці у Фейсбуці директор ліцею № 23 Микола Василик. Заклад є базовим Прикарпатського національного університету. Тож пишаються успіхом юнака і в ПНУ.

Фото зі сторінки Миколи Василика у Фейсбуці.