Їх підтримали небайдужі земляки різного віку.

Насамперед ті, чиї домівки розташовані найближче до тієї чи іншої «точки» докладання зусиль. Зрештою, в таких акціях може взяти участь кожен охочий. На першій толоці, яка відбулася ще в травні, представники молодіжної ради та їхні добровільні помічники з неабияким завзяттям працювали у селі Розсошенці.

Зокрема, впорядковували вулицю Джерельну, а також звільняли від сміття та здійснювали благоустрій зони відпочинку біля Баронівських ставків. Їх разом із рибалками навіть почистили з човнів. При цьому керівники ОТГ і місцеві комунальники забезпечили учасників толоки необхідним інвентарем та, звісно, допомогли вивезти зібраний непотріб.

Подібні акції біля водойм громади молоді екоактивісти вирішили зробити регулярними. Надто з огляду на те, що йдеться фактично про приміську зону. Тож улітку сюди поніжитися на сонечку та відчути прохолоду води приїздять і приходять не лише жителі сіл громади, а й чимало мешканців обласного центру. І, на жаль, нерідко залишають після себе купи сміття... За таких умов повпреди молодіжної ради не залишили без уваги й ставки у Щербанях.

Та, певно, найбільш масштабною видалася ініційована ними толока у селі Нижні Млини, розташованому над річкою Ворсклою. Днями тут упорядкували частину прибережної смуги, ліквідували несанкціоноване звалище будматеріалів, розчистили чагарники, звільнили територію від сміття та гілля. Водночас зручнішим зробили під’їзд до пляжу, встановили на ньому вбиральню. В роботі біля річки використовували навіть спецтехніку (на знімку). 

Фото зі сторінки Щербанівської ОТГ у Фейсбуці.