25 червня голова Кіровоградської ОДА подав у відставку. Громадськість була шокована, бо область вперто набирала позитивних балів і за кількома напрямами розвитку ввійшла до п’ятірки перших. Зокрема — за розвитком промисловості. Однією з найкращих була і ситуація з боротьбою із коронавірусом.

Про відставку Андрія Балоня повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду. Кабмін погодив відставку. Остаточне рішення мав прийняти Президент. Про причини відставки не повідомлялося.

А 25 червня о 22.20 у Києві Андрія Балоня затримали. СБУ повідомила, що її співробітники спільно з НАБУ під процесуальним керівництвом САП задокументували вимагання грошей з керівників деяких контролюючих структур регіону головою однієї з обласних держадміністрацій та посадовцем цієї ж ОДА. За версією досудового слідства, керівник ОДА планував незаконно отримати від регіонального представництва державного органу в області 1,8 мільйона гривень. Оперативники спецслужби задокументували отримання посередником першої частини неправомірної вигоди у розмірі 100 тисяч гривень у червні. Керівника ОДА разом зі спільником було затримано під час передачі другого «траншу» у сумі 250 тисяч гривень. Тривають процесуальні дії. Голову ОДА та посадовця цієї ж ОДА затримано, правоохоронці проводять невідкладні слідчі дії, спрямовані на встановлення всіх обставин скоєння злочину.

Кіровоградська область.