МЗС України звернулося до держав-партнерів та штаб-квартир міжнародних організацій з проханням про допомогу в подоланні наслідків природного лиха на заході України. Окремі звернення спрямовано до Європейського Союзу та НАТО, повідомляє прес-служба міністерства.

«Представництво України при ЄС та Місія України при НАТО звернулися до інституцій ЄС та структур Альянсу, аби активувати Механізм цивільного захисту ЄС та залучити Євроатлантичний центр НАТО з реагування на катастрофи природного і техногенного характеру», — поінформував міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. 

МЗС розраховує на підтримку партнерами зусиль уряду України із захисту життя і здоров’я громадян України, об’єктів критичної інфраструктури, зменшення негативного впливу природного лиха на господарську діяльність.

У міністерстві нагадали, що до Івано-Франківської області направлено додаткові підрозділи МВС, Національної гвардії, Державної служби з надзвичайних ситуацій з відповідною технікою, а Кабінет Міністрів України розглядає можливість виділення додаткових ресурсів на подолання наслідків повеней із Державного резервного фонду.