Його організаторами стали працівники міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді й центру дитячої та юнацької творчості. Вже другий рік поспіль цей захід відбувався за фінансової підтримки міської ради.

Однак цьогоріч на нього чекали з особливими почуттями. Адже під час карантину всі скучили за безпосереднім спілкуванням однодумців і рухливими іграми на свіжому повітрі. Як відомо, слово «квест» у перекладі з англійської означає «пошук», зокрема пошук пригод і скарбів. При цьому йдеться про спортивно-інтелектуальне змагання з послідовним виконанням заздалегідь підготовлених завдань.

Від цих канонів квесту в Пирятині, звісно, не відходили. Хоча проводили його з урахуванням реальних можливостей учасників і тих самих карантинних обмежень. Тож, скажімо, уникали контактного суперництва сімейних команд. Але й без нього змагання вийшли справді цікавими та захопливими.

Адже, виконуючи те чи інше завдання, дітям та дорослим довелося продемонструвати і спритність, швидкість реакції, влучність, і кмітливість, точність розрахунку, вміння долати труднощі, волю до перемоги. За підсумками змагань авторитетне журі визначили три команди-переможниці.

Однак переможених у цьому родинному квесті точно не було. Насамперед тому, що кожен «зарядився» на ньому бадьорістю, гарним настроєм і позитивними емоціями. Зрештою, всі учасники отримали грамоти, медалі та солодкі подарунки і сфотографувалися на згадку (на знімку).

Фото із сайту Пирятинської міськради.