У Ратнівському районі дощовими водами підтоплено та затоплено 11 тис. 788 га сільськогосподарських угідь та 1 тис. 56 присадибних ділянок, у Ковельському — 4 тис. 657 га, в Турійському — 2 тис. 201 га, в Камінь-Каширському районі — 2 тис. 100, в Старовижівському — 1 тис. 700, у Шацькому районі — 965 га. В Любешівському районі водами річки Стохід затоплено та підтоплено 300 га сінокосів та пасовищ, дощовими водами — 600 га.

Дещо менше від стихії постраждали Маневицький і Любомльський райони.

У мешканців Шацького району різні почуття викликають рясні дощі, яких тут випало за перший літній місяць аж 253 мм, або три місячні норми. З одного боку, червневі зливи сприяли підвищенню рівнів води в озерах регіону. В Світязі, наприклад, за червень він піднявся одразу на 21 см і сягнув позначки 124 см над умовним нулем, що на вісім сантиметрів більше, ніж було на цю пору торік. З другого, це створило багато проблем для місцевого населення. Люди змушені викопувати із затоплених городів картоплю, цибулю, щоб хоч якось врятувати врожай.

Як розповів заступник начальника регіонального офісу водних ресурсів у Волинській області Ростислав Кравчук, щоб зменшити негативні наслідки підтоплень на меліоративних системах у Ратнівському, Любешівському та Камінь-Каширському районах, працюють 16 насосних станцій Ратнівського міжрайонного управління водного господарства.

Літні паводки на Волинському Поліссі можуть розтягнутися на тижні і навіть місяці. У вегетаційний період це загрожує аграріям великими втратами врожаю.