Проект TalentMagnet («Магніт талантів»), партнером якого є комунальна установа «Агенція розвитку Ужгорода», схвалений і стартував 1 липня нинішнього року, а фінішуватиме в грудні 2022-го. Загалом над його реалізацією працюватимуть університети, агенції розвитку, муніципалітети та організації з 12 країн Європи. Координатор — науково-дослідний центр «Бістра Птуй» (Словенія).

«Проект має намір дослідити і знайти шляхи вирішення однієї з основних суспільних проблем сьогодення — «відтоку мізків», тобто, високоосвічених спеціалістів, насамперед з малих і середніх міст країн Дунайського регіону, та відсутності дієвої стратегії, яка б і надалі перепиняла й призупиняла цей процес» — повідомила керівниця комунальної установи Маріанна Собран.

Основним результатом імплементації TalentMagnet стане створення нової багаторівневої, транснаціональної моделі управління та інструментів залучення і збереження талантів у кожному з регіонів країн-учасниць.

Проект також передбачає напрацювання дієвої стратегії боротьби з демографічними проблемами та викликами ринку праці, вдосконалення і напрацювання нових інструментів політики в цій галузі, а також пошук механізмів залучення і утримання талантів.

Фінансується проект Дунайською транснаціональною програмою INTERREG, яка спрямована на пошук спільних рішень у таких сферах, як охорона здоров’я, довкілля, наукові дослідження, освіта, транспорт, стала енергетика тощо.

Ужгород.