Чоловік у зоні митного контролю обрав червоний коридор. Як заповнив декларацію, то вказав лише особисті речі, заперечуючи наявність будь-яких товарів, в тому числі обмежених та комерційного призначення.

Однак під час перевірки багажного відсіку автомобіля, у двох картонних коробках митники виявили новенькі системи для нагрівання тютюну різних моделей у загальній кількості 62 одиниці.

Водій відразу ж відмовився визнавати незадекларований товар своєю власністю. З його слів, ці коробки попросив його передати з Італії малознайомий чоловік у Чернівці для однієї жінки як особисті речі.

Тож за статтею 472 Митного кодексу України, складено протокол.

— Виявлений товар вилучений на склад митниці. Наразі він потребує додаткової оцінки експерта, позаяк ні країна виробництва, ні погодження — поки не відомі, — повідомила кореспондентові «Голосу України» керівниця прес-служби Закарпатської митниці Вікторія Сенгетовська. — Однак за попередньою оцінкою в інтернет-мережі, подібні системи для нагрівання тютюну коштують від однієї до двох тисяч, тож загалом вартість зазначеного товару перевищує сто тисяч гривень.