Робота банківських відділень відбувається впродовж повного робочого дня й без обмежень, окрім, звичайно, тих, що запроваджені на період карантину. Про це повідомила начальник філії «Донецьке обласне управління АТ «Ощадбанк» Світлана Яківчик (на знімку).

Кошти на соціальні рахунки надходять у повному обсязі

— Ощадбанк обслуговує в Донецькій області 280 тисяч пенсіонерів, які є внутрішньо переміщеними особами, — зазначила Світлана Яківчик. — Від початку введення карантинних обмежень проходження планової ідентифікації передбачено для майже 80 тисяч пенсіонерів — ВПО, які мали отримати приблизно 70 тисяч платіжних карток. Від початку карантину всі пенсійні та соціальні виплати зараховуються на карткові рахунки вчасно й без затримок.

— Якісному обслуговуванню, зниженню черг, зменшенню скупчення відвідувачів у відділеннях та біля них сприятиме запис до відділень Ощадбанку за допомогою електронної черги, що діє для клієнтів з числа ВПО, — підкреслила Світлана Яківчик. — Ощадбанк розробив декілька шляхів запису — через офіційний сайт банку, через дзвінок до контакт-центру за безплатним номером 0-800-210-800 та в чат-боті додатків Telegram чи Messenger після проведення реєстрації картки в них. Запис до електронної черги проводиться згідно з режимом роботи відділень та з розрахунку 15 хвилин на кожного клієнта. Записуватися потрібно заздалегідь.

Банк посилив свою присутність поблизу лінії розмежування

— Наш мобільний підрозділ на базі КрАЗ продовжує обслуговувати міста і села поблизу лінії розмежування та надавати банківські послуги мешканцям більш як 10 населених пунктів, — звернула увагу Світлана Яківчик. — Зокрема, йдеться про посилення присутності Ощадбанку в місті Авдіївці, смт Миронівський, КПВВ «Майорське», селі Зайцевому, місті Світлодарську, селі Миколаївці Волноваського району, селі Новолуганському та інших згідно із запитами від органів місцевого самоврядування.

З минулого тижня ми посилили обслуговування Авдіївки, й тепер на постійній основі не менше одного разу на тиждень КрАЗ здійснюватиме виїзди саме туди, аби задовольнити потреби в банківських операціях якомога більшого числа місцевих жителів.

Тривають програми «кредитних канікул»

— Ощадбанк продовжує повноцінно здійснювати всі банківські операції та кредитувати клієнтів мікро-, малого та середнього бізнесу як за власними програмами, так і за програмою «Доступні кредити 5—7—9», — наголосила начальник філії «Донецьке обласне управління АТ «Ощадбанк». — З метою підтримки населення в умовах карантину банк запустив програми так званих «кредитних канікул». По-перше, це проведення реструктуризацій кредитів для клієнтів фізичних та юридичних осіб зі строком відстрочки сплати тіла кредиту до 6 місяців. Таку відстрочку вже отримали майже 30 клієнтів. Також з кінця травня запущена державна програма рефінансування в рамках умов «Програми 5—7—9», де для клієнтів Ощадбанку та інших банків є можливість сплачувати 0% по кредиту до 31 березня 2021 року. На цей час із питань рефінансування вже звернулися більш як 10 клієнтів. 

За словами Світлани Яківчик, продовжує діяти програма лояльності й для нових клієнтів, які встановлять торговий термінал. Від початку карантинних заходів і до 31 липня вони не сплачуватимуть орендну плату за обслуговування.

Фото автора.

ВАЖЛИВО ЗНАТИ

Термін дії платіжних карток внутрішньо переміщених осіб у зв’язку з карантинними заходами в країні було подовжено до 1 вересня 2020 року. Проходження планової ідентифікації для ВПО перенесено також на термін після 1 вересня. Утім, у разі отримання клієнтом платіжної картки та здійснення операції з PIN-кодом раніше перенесеного строку, для нього розпочнеться новий відлік часу для проходження фізичної ідентифікації.