Про це йшлося під час зустрічі голови районної держадміністрації Тетяни Єрохіної з представниками організації «Лікарі світу».

— Бахмутська райдерж-адміністрація вже кілька років співпрацює з міжнародними організаціями, зокрема й «Лікарі світу», — зазначила Тетяна Єрохіна. — Керівництво району вдячне за допомогу, що надається місцевим жителям, зокрема тим, які проживають у населених пунктах, наближених до лінії розмежування.

Під час діалогу в Бахмутській райдержадміністрації фахівець із супроводу діяльності польового координатора Неля Сурус і спеціаліст з психічного здоров’я Анастасія Зікас розповіли про основні напрями діючих та майбутніх проектів. За їхніми словами, робота міжнародної організації «Лікарі світу» зосереджена на наданні медичних послуг у найвіддаленіших районах на лінії розмежування, де система охорони здоров’я серйозно постраждала через військовий конфлікт. Тож завдяки двом мобільним бригадам жителі прифронтової зони зможуть отримати доступ до комплексної первинної медико-санітарної допомоги, включаючи лікувально-профілактичні заходи. Також фахівці організації продовжать надання психологічної підтримки, проведення консультацій з психічного здоров’я та допомоги постраждалим від гендерно-обумовленого насильства.

Зі свого боку Тетяна Єрохіна поінформувала про найголовніші соціальні потреби для населення, охарактеризувала стан забезпеченості соціальними послугами та окреслила головні проблеми Бахмутчини. За її словами, найбільш актуальними в районі є проблеми транспортного сполучення та підвезення людей з особливими потребами, відсутності аптек у селах, забезпечення питною водою окремих населених пунктів.

Учасники зустрічі дійшли згоди провести чергову зустріч у серпні, керуючись уже розробленою дорожньою картою та необхідними інформаційними й аналітичними матеріалами.

На знімку: під час зустрічі голови Бахмутської районної держадміністрації Тетяни Єрохіної (у центрі) з представниками організації «Лікарі світу».

Фото Бахмутської районної держадміністрації.