І провели широкомасштабну акцію: на всій території держпідприємства збирали сміття.

Здається, буденна справа. Але ж із буднів, як мовиться, складається життя.

Тож з ініціативи керівництва держлісгоспу берегівчани залучили до збору сміття лісову охорону, лісників, майстрів лісу — всіх працівників підприємства. На підмогу прийшла не лише техніка, а й підводи. Коні проїдуть і поміж дерев і не нашкодять розмоклим лісовим дорогам.

Отже, у заповідному фонді Чизайського лісництва біля села Велика Бакта навели порядок, очистили територію також біля озера у селі Горбок уже Іршавського району (туди пролягають угіддя Берегівського лісгоспу), визбирали викинуті пляшки, інший пластик і кульки на всій території. Та найбільше, як побачили і вкотре переконалися у нехлюйстві відпочивальників, лісівники назбирали всякого непотребу біля доріг, коло рекреаційних пунктів. Хоча там усюди є смітники. А самі пункти — це, як правило, маленькі відпочинкові майданчики на узліссі: з альтанками, дитячими гірками, місцями для паркування автівок, подекуди навіть колодязями...

— Ліс — не смітник, — обурюється директор лісгоспу Богдан Шойного. І звертається до мандрівників і відпочивальників: — У лісі немає двірників. Забираймо сміття із собою. Не залишаймо відходи звірам.

Богдан Андрійович, продовжуючи в цьому ж ключі, скаржиться, що, по-перше, на збір сміття треба відволікати працівників від основної роботи, якої і так вистачає; а по-друге, на одного лісника припадає до півтисячі гектарів лісових площ. І він не може простежити за кожним, хто йде до лісу відпочити або збирати гриби чи ягоди.

Фото надано лісгоспом.