Втомлені від напруженого навчання у випускних класах, хлопці та дівчата наразі не завжди готові визначитися, в якому напрямку рухатимуться далі. Отже, саме зараз їх більш досвідченим товаришам важливо не стояти осторонь, а допомогти абітурієнтам із вибором майбутньої професії та вищого навчального закладу. Про власний вдалий досвід вибору місця навчання, який став визначальним у подальшій їх діяльності, розповідають студенти Слов’янського хіміко-механічного технікуму.

Студент 4-го курсу Данііл Блінов: «Моє життя стало динамічним та змістовним» (на знімку):

— За час навчання у Слов’янському хіміко-механічному технікумі моє життя стало динамічним та змістовним, — зазначає студент 4-го курсу Данііл Блінов. — У стінах цього закладу утворилася група Е-16-19, яка завдяки своїй згуртованості стала для мене родиною.

Атмосфера у СХМТ насправді затишна й водночас ділова, і це пов’язано з викладачами, з якими легко співпрацювати, та зі студентським колективом, у якому завжди цікаво. Саме тут розкрилися мої навички ведучого розважальних заходів та оратора наукових конференцій з екології, які я вдосконалював під час навчання.

Для підвищення рівня практичних навичок за фахом у технікумі часто організовуються виїзди з викладачами на семінари, форуми, еко-толоки, конференції. На цих заходах ми, крім пізнання нової інформації, ділимося своїми досягненнями. Саме участь у таких зустрічах надихнула мене започаткувати еко-акцію «Здай пластикову пляшку — зроби своє місто чистим», яка пройшла за підтримки адміністрації технікуму.

Улітку 2019 року я долучився до роботи Міжнародного молодіжного екологічного табору, де нас навчали раціонально використовувати природні ресурси.

Отже, за роки навчання у СХМТ я набув чимало яскравих вражень, і тепер задоволений, що й мій студентський доробок став затребуваним у колективі Слов’янського хіміко-механічного технікуму.

Студентка 3-го курсу Дар’я Підлісна: «Обрана професія надихає усе більше!» (на знімку):

— У школі я собі жила безтурботним життям, не обтяженим хімією чи біологією. Мої знання в той час обмежувалися хімічними формулами води та хлоридної кислоти, — згадує студентка 3-го курсу Дар’я Підлісна. — І цього здавалося достатньо, поки я не побувала на «Дні відкритих дверей» у Слов’янському хіміко-механічному технікумі.

Саме під час відвідання технікуму я зацікавилася професією фармацевта. Довелося займатися з репетитором, аби підготуватися до вступних іспитів та скласти їх на відмінно. І зараз я розумію, що всі мої тодішні старання себе виправдали.

З перших занять у СХМТ я поринула у цікаве життя фармації. У технікумі я знайшла собі друзів не лише серед студентів, а й серед викладачів. Щодня мої знання вдосконалюються дедалі більше, а оволодіння обраною професією ще сильніше надихає завдяки кваліфікованим педагогам, які зацікавлені у майбутній фаховості своїх студентів. Час спливає так швидко й непомітно, що ось я вже й випускниця...

Донецька область.

Фото Слов’янського хіміко-механічного технікуму.