Питання включення Олевської центральної лікарні та Малинської міської лікарні до переліку опорних закладів охорони здоров’я Житомирського госпітального округу порушив народний депутат Арсеній Пушкаренко (на знімку) в депутатському запиті до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля.

Парламентарій зазначив, що до нього звернулися голова Олевської РДА Лариса Хоречко, виконувач обов’язків голови районної ради Олександр Ковальчук, Олевський міський голова Олег Омельчук, а також сільські голови та численні мешканці Житомирщини, занепокоєні тим, що місцеву центральну лікарню не планують реорганізовувати в опорну. Мовляв, така позиція не враховує особливостей Олевського району та вимог щодо доступності опорних лікарень. Схожа ситуація також склалася навколо перспектив КНП «Малинська міська лікарня». Вона теж не потрапила до переліку опорних закладів охорони здоров’я області.

Арсеній Пушкаренко наголосив, що він особисто відвідав Олевську центральну лікарню. Він спілкувався з медичним персоналом і пацієнтами та пересвідчився, що від надання цій медичній установі статусу опорної залежатимуть життя і здоров’я місцевих мешканців. Народний обранець також підкреслив, що в своїх публічних виступах та депутатських зверненнях до уряду, голови Житомирської ОДА та міністра охорони здоров’я не раз вимагав включити Олевську центральну та Малинську міську лікарні до переліку опорних, проте жодних зрушень для вирішення цього питання досі не сталося.

У зв’язку з цим народний депутат просить Прем’єр-міністра вжити невідкладних заходів щодо включення до переліку опорних лікарень Житомирського госпітального округу Олевської центральної та Малинської міської лікарень. А також — провести інспектування цих медичних закладів фахівцями управління охорони здоров’я Житомирської ОДА, МОЗ та НСЗУ для визначення переліку устаткування та обладнання, необхідного для повноцінного функціонування цих закладів охорони здоров’я як опорних, і вирішити питання фінансування для його придбання.

Депутатський запит Арсенія Пушкаренка оголосили на пленарному засіданні парламенту та офіційно надіслали Прем’єр-міністру Денису Шмигалю для розгляду й надання відповіді у встановлений чинним законодавством термін.

Житомирська область.