Також керівництво області намагатиметься вирішувати шляхом діалогу конфліктні питання між двома приватними підприємствами — ПАТ «Донбасенерго» та ПАТ «Донецькоблгаз». Про це повідомив очільник області Павло Кириленко.
З вимогами відновлення роботи Слов’янської ТЕС провели цього тижня пікетування під стінами Донецької ОДА гірники шахти 1-3 Новогродівська та співробітники ПАТ «Донбасенерго» та Слов’янської ТЕС.

Протестувальники повідомили, що 1 липня ПАТ «Донецькоблгаз» припинило розподіл газу на Слов’янську ТЕС. Представники ПАТ «Донбасенерго» назвали такі дії незаконними й заявили про реальну загрозу припинення виробництва та відпуску електроенергії в об’єднану енергосистему України з боку теплоелектростанції. «Адже газ необхідний для спалювання вітчизняного вугілля газової групи (так званої марки «Г»), що видобувається на шахтах, розташованих на підконтрольній Україні території», — зазначили активісти, вимагаючи відновлення роботи Слов’янської ТЕС.

Голова Донецької облдержадміністрації наголосив, що невдовзі буде проведена робоча зустріч із керівниками обох підприємств — ПАТ «Донбасенерго» та ПАТ «Донецькоблгаз» задля пошуку шляхів вирішення питання постачання газу до теплової електростанції.

«Це приватні компанії, — підкреслив Павло Кириленко. — Йдеться про заборгованість у сумі 13 мільйонів гривень, судові тяжби між ними... Що стосується наших повноважень, то, звичайно, ми готові допомогти і будемо долучатися. Але насамперед повинні подумати власники цих підприємств, як вирішити це питання, і я впевнений, що вони знають, як його вирішити», — сказав Павло Кириленко.

Донецька область.