На знімку: Володимир Голованьов беззмінно очолює СТОВ «Торецьке» від самого заснування — сільгосппідприємство цьогоріч відзначає своє 20-ліття.

Обряд першого снопа — зажинки, що символізує початок жнив і поєднує поезію хліборобської праці та вірування наших предків у невичерпну силу й щедрість рідної землі, відбувся на базі СТОВ «Торецьке» Добропільського району Донеччини.

Директор «Торецького» Володимир Голованьов безпосередньо на ланах товариства продемонстрував численним гостям, серед яких фермери, керівники й фахівці агропідприємств краю, роботу сільгосп-техніки та розповів про її можливості. Присутні також мали змогу оглянути поля озимої пшениці, ячменю та гороху.

Свято першого снопа вирувало під українські народні пісні у виконанні народного фольклорного ансамблю «Світанок» та народного вокального колективу «Камертон» Світлівського будинку народної творчості.

На знімку: Голова Добропільської райдержадміністрації Олександр Баранник.

Представники обласної та місцевої влади побажали аграріям щедрого й вагомого хлібного короваю та висловили впевненість, що в засіки країни буде закладено гідний врожай. «Від цього залежить матеріальний добробут району, сільгоспвиробників і наших громадян», — наголосив голова Добропільської райдержадміністрації Олександр Баранник.

Донецька область.

Фото Добропільської районної держадміністрації.