Він також повідомив, що на території тимчасово окупованого півострова перебувають 200 бронемашин, 31 танк, 100 артилерійських систем, 34 вертольоти, 63 літаки, 684 одиниці військової техніки, 32 500 російських військовослужбовців. З них 11,5 тисяч військових — сухопутне угруповання. Наєв запевнив, що ЗСУ посилили всі види розвідки на таврійському напрямку, щодня одержують дані про збройні сили РФ у Криму, які потім аналізуються до деталей.

Нагадаємо, раніше генерал-лейтенант, колишній командувач ЗС США в Європі Бен Ходжес висловив припущення, що Росія під час військових навчань «Кавказ-2020», запланованих на вересень, може почати вторгнення на територію України на південному напрямку, щоб захопити дамбу, що перекриває подачу води із Дніпра до окупованого Криму.

Зі свого боку колишній начальник Генштабу, головнокомандувач ЗСУ (2014-2019 рр.) Віктор Муженко вважає, що Росія навряд чи наважиться на агресивний наступ на території України з боку Криму, побоюючись жорстких санкцій, скоріше варто чекати наступу з боку Донецької та Луганської областей з подальшим захопленням Запорізької та Херсонської областей.

***

За даними штабу ОС на 10.07, за минулу добу збройні формування РФ сім разів порушили режим припинення вогню, застосувавши при цьому заборонені Мінськими домовленостями артилерійські системи калібру 122 мм і 82-мм міномети, а також протитанкові ракетні комплекси, гранатомети, кулемети й стрілецьку зброю.