Просив посприяти медзакладам відповідним обладнанням, засобами індивідуального захисту й тестами.

Першим відгукнувся край Височина Чеської Республіки, і вже в травні делегація привезла засоби захисту для медиків.

Оскільки ситуація змінюється щодня убік поширення інфекції у районах, то, за словами М. Рівіса, «наразі необхідно звернути посилену увагу і підтримати  медичні установи на місцях».

Минулої п’ятниці надійшла ще одна частина благодійної допомоги — дві дезінфікуючі рамки від партнерів з Устецького краю Чеської Республіки. Це стало можливим за сприяння гетьмана краю Олдржиха Бубенічка та керівника Чеського дому регіонів Павла Мусіла. Було прийнято спільне рішення скерувати їх до Іршавської та Хустської райлікарень.

Місію передачі благодійної допомоги виконали голова облради Михайло Рівіс, депутат облради Мирослав Білецький,  представниця Чеського дому в Ужгороді Ірина Лакатош. В Іршаві їх зустріли міський голова Степан Бобик та головний лікар районної лікарні Сергій Караслай. Вони подякували за допомогу чеським друзям та  депутатам облради. Адже  ця рамка сприятиме захисту медперсоналу від зараження та запобігатиме інфікуванню інших.

У ході бесіди господарі повідомили, що така ж рамка уже встановлена в інфекційному відділенні, а ця, подарована — слугуватиме працівникам реанімаційного відділення Іршавської райлікарні. Нині тут, інформує прес-служба облради, перебувають 86 інфікованих пацієнтів, за здоров’я і життя яких наполегливо борються медики.

Вл. інф.