ДТП на Старообухівській трасі поблизу Києва — останній страшний приклад недбальства й безвідповідальності деяких водіїв. Так прокоментував ДТП, у якій загинула практично вся родина, Президент України Володимир Зеленський. Водночас Верховна Рада на своєму засіданні ухвалила в першому читанні закон, який посилює відповідальність таких горе-водіїв.

Нагадаємо, страшна ДТП поблизу Києва сталася 12 липня. Внаслідок зіткнення загинуло двоє дорослих і двоє дітей. За життя ще одного хлопчика борються лікарі. Він у тяжкому стані. Як з’ясувалося, водій, який спричинив аварію, був дуже п’яний і фактично не контролював ситуацію. При цьому стало відомо, що це не перша його аварія. Кілька років тому він уже в такий жахливий спосіб позбавив життя людину, за що отримав термін, але після ув’язнення не розкаявся, а продовжив так само зловживати спиртним і сідати при цьому за кермо.

Тому в понеділок, 13 липня, Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект № 2695, яким пропонується посилити відповідальність водіїв за порушення Правил дорожнього руху.

Тим часом Голова Верховної Ради Дмитро Разумков на одному з телеканалів повідомив, що на найближчій позачерговій сесії, коли вона буде, цей закон зможуть проголосувати в остаточній редакції. Терміновість ухвалення цього законопроекту викликана кількістю порушень і тяжких ДТП, спричинених водіями в стані алкогольного сп’яніння та легкістю уникнення ними відповідальності.

Коли верстався номер, стало відомо, що суд заарештував на два місяці Антона Желепу, винуватця ДТП під Києвом, в якій загинула сім’я. Таке рішення ухвалив суддя Шевченківського райсуду Києва Євген Сидоров. Антон

Желепа перебуватиме під вартою до 9 вересня. При цьому в підозрюваного є п’ять днів на оскарження рішення в апеляційній інстанції.

У суді Антон Желепа заявив, що перед аварією випив 200 грамів горілки, а наркотиків не вживав. Водночас він зазначив, що не пам’ятає, за яких обставин сів за кермо чужого автомобіля, на котрому скоїв ДТП.

До речі, сам винуватець ДТП не отримав жодних травм, а драгер показав 1,32 проміле в нього в крові.

Підозрюваний є уродженцем Росії, проте має українське громадянство. Антон Желепа двічі вже був судимий. У 2007 році Желепу засудили до чотирьох років ув’язнення з іспитовим строком у два роки за бійку з поліцейським.

У 2010-му він збив жінку на авто. Чоловіка засудили до 3,6 року тюрми та на три роки позбавили водійських прав.