Ще вчора вони були звичайними юнаками, а тепер — частина великої гвардійської родини. Молоде поповнення склало присягу, дотримуючись усіх карантинних вимог. На жаль, цього дня не мали змоги бути присутніми батьки та представники ЗМІ, адже загроза поширення COVID-19 залишається актуальною. Втім, суть та сприйняття самого церемоніалу від того не змінилися.

Солдат Микола Горбунов, який щойно склав військову присягу, зазначив: «Для мене це урочиста подія, яка робить мене воїном, тепер я належу не лише сам собі, а й керуюся інтересами нашого підрозділу Національної гвардії України. Перші мої дні тут легкими не були. Але досить швидко звик. До нас це проходили тисячі хлопців. Ми ж служитимемо не гірше. Тим паче я планую вступити до Національної академії НГУ. Завжди мріяв стати офіцером!».

Його товариш Руслан Краснодід також сповнений позитивних емоцій. «Родичі поставилися до мого вибору добре, — зазначив він. — Пишаюся тим, що я тут. Цей місяць взагалі пролетів непомітно. Десь за тиждень адаптувався. І тепер тут —  як вдома».

Перші чотири тижні після призову новобранці перебували на навчальному зборі, де опановували ази військової справи. Хлопці пройшли тестування на COVID-19 двічі: на збірному пункті у військкоматі та після завершення двотижневої обсервації.

Надалі на гвардійців чекають розподіл по підрозділах та підготовка з урахуванням специфіки завдань.

Фото надано групою інформації і комунікації військової частини 3057.