Адже Рівненська АЕС є найбільшим підприємством Поліського краю, яке дає роботу майже 8 тис. осіб, а також основним наповнювачем — на 80% — бюджету міста-супутника Вараша. А ще, вважають атомники, їхня АЕС є показовою з огляду на культуру виробництва, впровадження соціальних гарантій та ініціатив.

Внесок РАЕС в енергогенерацію країни становить 12,4%, або 23% від виробництва атомними електростанціями. Річне виробництво РАЕС — майже 19 млрд кВт/год. — електроенергії дає змогу перераховувати на розвиток інфраструктури регіону розташування понад 30 млн грн щороку. Субвенції, розмір яких напряму залежить від обсягу виробленої електроенергії, перераховуються «Енергоатомом» до місцевих громад та спрямовуються на ремонти шкіл, лікарень, доріг тощо.

Успішність діяльності колективу РАЕС підтверджує й те, що завдання першого півріччя з виробництва електроенергії виконано на 103,5%.

Важко керувати, причому успішно, таким великим колективом і таким стратегічним об’єктом. Для цього потрібні організаторські здібності, компетентність, вміння працювати з людьми і, звичайно, прагнення весь час удосконалювати підприємство. Всі ці риси притаманні генеральному директору Павлу Павлишину (на знімку), який вимогливий і до себе, і до підлеглих, але не має зіркової хвороби, як це часто буває з людьми на таких високих посадах. Тож у місті-супутнику і на РАЕС Павло Павлишин — беззаперечний авторитет.

Рівненська область.

Фото Вікторії ЛЕОНОВОЇ.