Кінологічний центр, базу спецпідрозділу КОРД і поліцейську станцію, модернізовані за кошти міськради, продемонстрував представникам муніципальної влади на чолі з керівником міста Вадимом Бойченком (на знімку третій ліворуч) начальник ГУ Національної поліції в Донецькій області Микола Семенишин (на знімку перший ліворуч).

Без спецпідрозділу КОРД і кінологічної служби не обходиться жодна операція поліції. Цього року з допомогою кінологів розкрито більш як 200 злочинів, вилучаються арсенали зброї.

«Завдяки співпраці з громадою створено сучасну тренувальну базу для спецпризначенців. Кінологічний центр поліції отримав власний ветеринарний кабінет для обслуговування службових собак», — наголосив Микола Семенишин під час відвідування реконструйованих об’єктів.

Ветеринарний кабінет, що діє при кінологічному центрі, оснащено всім необхідним. Серед придбаних новинок — високочутливий апарат УЗД та обладнання для біохімічного аналізу. За станом здоров’я чотирилапих помічників стежить штатний лікар. Сьогодні в центрі перебувають 50 службових собак, які щодня виконують завдання з пошуку зброї, наркотиків і людини за її запаховим слідом. Збільшилася й кількість порід: поліцейські почали розведення бладгаундів, які мають унікальні навички з пошуку сліду.

Керівник обласної поліції та голова міськради оглянули також місце дислокації Корпусу оперативно-раптової дії та відвідали поліцейську станцію в курортній зоні.

Вадим Бойченко наголосив, що міська рада й надалі сприятиме розвитку поліції, оскільки це є запорукою безпеки жителів. «Спільно з Національною поліцією ми розвиваємо напрям «Безпечне місто». Завдяки технологіям смарт-безпеки вдалося втричі знизити вуличну злочинність. Сьогодні в Маріуполі працюють 380 камер відеоспостереження, з них 180 — смарт-камери. Ми продовжимо інвестувати в безпеку», — зазначив Вадим Бойченко.

Фото відділу комунікації поліції Донецької області.