«Символічно, що важливі питання обговорюємо у визначний для нашої історії день — 1032-гу річницю Хрещення Київської Русі-України», — зазначив Дмитро Разумков.

Голова парламенту подякував представникам Ради Церков за підтримку, яку сьогодні надає церква державі в боротьбі за мир, повернення територій та відновлення територіальної цілісності України.

Голова Верховної Ради України звернув увагу на важливість пошуку діалогу в дискусійних питаннях.

«Є деякі законопроекти, які знаходяться на розгляді Верховної Ради України та викликають дискусії не лише в церковному середовищі, але й дискусії серед парламентаріїв і в суспільстві. Я впевнений, що завжди можна знаходити спільні точки дотику, які будуть допомагати рухатися вперед. З багатьох питань у парламенті нам вдається досягати консенсусу. Переконаний, що в нашій спільній роботі з Всеукраїнською Радою Церков і релігійних організацій нам це теж вдасться», — зазначив Дмитро Разумков.

Головуючий у Всеукраїнській Раді Церков і релігійних організацій, Предстоятель Православної Церкви України Епіфаній, повідомляє прес-служба апарату Верховної Ради України, привітав із 1032-ю річницею хрещення Київської Русі-України та подякував керівництву парламенту за відкритість, готовність до діалогу та співпраці.

«Переконаний, що системний і конструктивний діалог, постійна взаємодія між Верховною Радою та релігійною спільнотою дозволить ефективно вирішувати складні суспільні проблеми, уникаючи непорозумінь», — підкреслив Головуючий у ВРЦіРО, Митрополит Київський і всієї України, Предстоятель Православної Церкви України Епіфаній.

А Перший заступник Голови Верховної Ради України Руслан Стефанчук на зустрічі з представниками Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій наголосив на тому, що нині необхідно налагодити конструктивний діалог між парламентом та релігійною спільнотою. Йдеться, у тому числі, про залучення представників Ради Церков до процесу підготовки передбачених у Плані законопроектної роботи Верховної Ради України на 2020 рік законопроектів, серед яких можна виділити, зокрема, проекти законів про військове капеланство, про засади державної політики сталого розвитку, про корінні народи в Україні, про національні меншини, про ювенальну юстицію та низку інших.

Довідково

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) утворена у грудні 1996 року як міжконфесійна інституція. До її складу входять 16 церков і релігійних організацій та одна міжцерковна організація, серед яких православні, греко- і римо-католицькі, протестантські та євангельські церкви, а також юдейське та мусульманське релігійні об’єднання. Рада Церков представляє більш як 90% усіх релігійних організацій України.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

Більше фото тут.