На знімку: під час огляду КПВВ «Майорське».

На знімку: Під час відвідання військової частини у місті Часів Яр.

Перебування Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова на Донеччині розпочалося з відвідання військової частини у місті Часів Яр та КПВВ «Майорське». Глава українського парламенту зазначив, що вже не вперше відвідує КПВВ на сході країни.
«Минулого разу була можливість поспілкуватися з людьми, які поки що вимушені користуватися послугами КПВВ. Але ми сподіваємося, що коли спаде трохи COVID-19, коли дійсно буде повне перемир’я і не буде пострілів, ці КПВВ запрацюють у повному обсязі, повному режимі. Але хотілося б, щоб через деякий час це КПВВ було лише якоюсь пам’яткою, і тут не було тих обмежень, які, на жаль, є сьогодні», — сказав він.

У поїздці Дмитра Разумкова супроводжували командувач Операції об’єднаних сил Володимир Кравченко, голова Донецької обласної державної адміністрації Павло Кириленко і голова Луганської обласної державної адміністрації Сергій Гайдай, керівники правоохоронних органів та інших структур.

На зустрічі з представниками обласної та місцевої влади, командуванням ООС були обговорені питання життєдіяльності регіону та ситуація у районі лінії розмежування у зв’язку з розпочатим припиненням вогню.

«Я сподіваюся, що завдяки припиненню вогню, що є сьогодні, ми зможемо реалізувати низку напрямів роботи, — сказав Дмитро Разумков. — Однак давайте будемо відверті: це довгостроковий і системний процес. Тому що вирішити однією постановою той обсяг питань, який ми сьогодні спостерігаємо і на лінії зіткнення, і на територіях, які знаходяться в безпосередній близькості до лінії зіткнення, буде важко. Ми готові до цього долучатися. Депутати цим займаються, готові підтримувати й допомагати в цих питаннях. Юридичну базу створити не така велика проблема, як її наповнити. Вирити канал — це одне, а так, щоби в ньому з’явилася вода... Сьогодні бюджет — це та вода, яка дасть змогу живити ці території. Я сподіваюся, що при підготовці бюджету на 2021 рік це буде запропоновано і враховано Кабінетом Міністрів України, а ми як Верховна Рада готові в цьому допомагати».

У Луганській області глава парламенту ознайомився з роботою 59-го військового мобільного госпіталю, поспілкувався з бійцями, які перебувають на лікуванні, та медичними працівниками, вручив відзнаки.

Під час зустрічі з особовим складом ДСНС України в Луганській області Дмитро Разумков обговорив із рятувальниками ситуацію щодо подолання пожеж. Кращим бійцям рятувальних підрозділів були вручені нагороди.

Під час перебування на Луганщині Голова Верховної Ради України також відвідав село Смолянинове, яке постраждало внаслідок лісових пожеж, Кудряшівську загальноосвітню школу та Луганський обласний фізкультурний центр «Олімп».
Далі у планах Дмитра Разумкова поїздка до Харківської області, де він ознайомиться з роботою підприємств «ХАРТРОН» та «ФЕД» і відвідає державні підприємства. Окрім того, глава парламенту побуває в Національному юридичному університеті імені Ярослава Мудрого і візьме участь у круглому столі щодо інтеграції виробництва та науки заради стійкого розвитку економіки.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

Більше фото тут, тут і тут.