Як розповіли «Голосу України» в ОДА, апарати ШВЛ Т7 — китайського виробництва, мають багато режимів вентиляції легенів і дають змогу підібрати оптимальний під кожного конкретного пацієнта. Прилади встановлять у двох реанімаційних відділеннях лікарні: хірургічному і кардіологічному.

«Раніше було сім старих апаратів ШВЛ. Нещодавно нам допомогла область — ми одержали два нові. І от ще одна поставка. Такі апарати — безцінні. Вони допоможуть врятувати не одне людське життя. Знадобляться під час лікування хворих на COVID-19, а також пацієнтів із проблемами органів дихання і під час будь-яких операцій», — вважає завідувач хірургічної реанімації Роман Божко.

За словами голови ОДА Олександра Бондаренка, за обласні кошти було закуплено 49 апаратів ШВЛ Oricare — два з них передали Павлоградській лікарні інтенсивного лікування. «А тепер установа отримала ще п’ять одиниць — уже від наших бізнес-партнерів. Разом з ними оснащуємо госпітальні бази області новим обладнанням і забезпечуємо медиків засобами індивідуального захисту», — зазначив Олександр Бондаренко.

Фото прес-служби Дніпропетровської ОДА.