Його обличчям став відомий співак та саунд-продюсер Дмитро Монатік, інформує прес-служба МОН.

«Всебічний розвиток дітей та застосування набутих навичок у повсякденному житті — головне завдання Нової української школи. Мета цього проекту — вдихнути нове життя в предмет музичного мистецтва, зробити його сучасним, а головне — цікавим для учнів. У межах проекту буде створено вебплатформу (сайт), на якій вчителі музичного мистецтва зможуть знайти цікаві ідеї та практичні матеріали для своїх уроків», — розповіла заступниця міністра освіти і науки України Любомира Мандзій.

Закордонні дослідження доводять, що уроки музики на 10—18% підвищують показники успішності учнів з математики, читання, іноземних мов, допомагають швидше соціалізуватися, підвищують рівень комунікації у класі та покращують ставлення дітей до своєї школи.

Проведені 2020 року дослідження серед українських школярів 2—7 класів виявили, що лише 45% учнів подобаються уроки музичного мистецтва в школі, 43% вважають їх сучасними та модними і тільки 26% сприймають як важливі у порівнянні з іншими дисциплінами. Ініціатори проекту хочуть змінити таке ставлення.

На першому етапі проекту, що триватиме до 30 листопада, збиратимуть цікаві ідеї та матеріали від педагогів, методистів, музикантів та всіх охочих популяризувати музичне мистецтво серед школярів. Поділитися своїми напрацюваннями можна, зареєструвавшись на сторінці проекту https://pricelessmusic com.ua/.

Найкращі конспекти, методики та вправи пройдуть експертизу досвідчених педагогів та методистів і будуть опубліковані на сайті.

У новому навчальному році викладачі музики з усіх куточків Україні зможуть скористатися досвідом колег. Восени ініціатори проекту планують провести презентацію сайту з відповідними матеріалами. Вони будуть адаптовані і для традиційного, і для дистанційного викладання.