Під час презентації оновленого альбому.

Це оновлене видання об’ємної книги, що популяризує історико-культурну спадщину та туристичний потенціал рідного краю. Творчу новинку члени редакційної колегії представили депутатам, журналістам, представникам громадських організацій. Прикро, що ситуація з епідемією не дала можливість зробити це для широкого загалу.

В альбомі вісім розділів. Про що йдеться у кожному з них, свідчать назви — «Неповторні витвори природи», «Пам’ятки сакральної архітектури», «Шляхами Української революції 1917—1921 років», «Видатні особистості Вінниччини». Є також розповідь про Героїв Небесної Сотні та тих, хто віддав життя за рідну землю у боях з російськими окупантами на Донбасі.

За інформацією видання, загалом в області на державному обліку перебуває 400 природничих пам’яток, 1893 — історії, 1724 — археології, 574 — архітектури. 101 — монументального мистецтва.

— Через такі видання передається майбутнім поколінням наша спадщина, стверджується наша ідентичність, — зазначив у своєму виступі на презентації голова Вінницької облради Анатолій Олійник. — Депутатський корпус робить все для того, аби зберегти історію та пам’ять про нащадків. З обласного бюджету фінансуємо видання серії книг про історію сіл і міст краю «Моя Вінниччина».

За словами Анатолія Олійника, альбом «Видатні пам’ятки Вінниччини» перевидають уже втретє: перше видання побачило світ у 2011-му, за рік до 80-річчя створення області, потім оновили і доповнили у 2013-му, нинішнє перевидання третє.

Надрукували книгу за кошти обласного бюджету у рамках Регіональної програми сприяння розвитку інформаційного простору краю.

Під час презентації відзначили двадцятьох членів редакційної колегії, Анатолій Олійник вручив їм Почесні грамоти облдержадміністрації та облради.

Фото з сайту Вінницької облради.