За своєю тривалістю вони вже б’ють усі попередні рекорди. В столиці протестувальники перекрили 10 найважливіших перехресть і встановили намети біля будівлі уряду, а також на злитті кількох вулиць на Орловому мості, де найінтенсивніший рух міського й громадського транспорту. Проїзд звільняється лише для спецавтостранспорту. Приклад жителів столиці підтримали у Варні, Старій Загорі та інших містах.

Прем’єр-міністр Бойко Борисов не раз казав, що під час пандемії його уряду не можна йти у відставку, але президент Румен Радев постійно закликає громадян до протестів. На його думку, вони «відкривають шлях до майбутнього Болгарії».

Активність Румена Радева зросла після того, як Конституційний суд отримав запит головного прокурора Івана Гешева про те, чи можна проводити кримінальне переслідування проти глави держави за виявлення даних про його злочинну діяльність. Такий запит головний обвинувач направив до суду після того, як прокуратура поширила телефонні записи, з яких було ясно, що президент обговорює з командувачем ВПС, котрий змінив Радева на цій посаді, перевірку Антикорупційною комісією діяльності першої леді, яка працювала під його командуванням.

«Діяльність президента не можна розслідувати, проти нього не можна використовувати спеціальні розвідувальні засоби, і прокуратура не може його перевіряти, поки він займає свою посаду», — таку відповідь дав Конституційний суд на запит головного прокурора. І додав, що за виявлення даних про злочинну діяльність президента або віце-президента заборона на кримінальне переслідування не перешкоджає відкриттю кримінальної справи. А за вже заведеними кримінальними справами імунітет президента й віце-президента виключає можливість проведення процесуальних дій, які спрямовані проти них і прямо торкаються їхніх особистих прав і свободи.
На прохання журналістів прокоментувати це рішення Конституційного суду, президент заявив, що рішення не коментують, а виконують. «Особливо, коли вони ясні й однозначні. Кожен, хто використовує Конституцію й закони для атаки на інші державні інституції, повинен відповідати за це», —- наголосив Румен Радев. А що стосується підтримки протестів і блокування вулиць у Софії, президент заявив, що особисто він завжди закликав до дотримання закону. Але «коли сам прем’єр-міністр систематично порушує і закони, і Конституцію, і суспільний договір, ви чого очікуєте від громадян, які вирішили, що більше не хочуть так жити й хочуть повернути собі державу?» — запитав президент у журналістів. «Ми переживаємо історичні дні, й цю історію пишуть усі болгари. Ці протести відкривають шлях до майбутнього Болгарії. Це наш шанс — тут і зараз. Люди на площах скандують: «Бандити, геть!», набирають величезну суспільну енергію, і я не бачу сили, яка може їй протистояти», — сказав Румен Радев. За його словами, це — процес необоротний, і настійливість уряду та головного прокурора призводять тільки до ескалації кризи. Він запевнив, що готовий до створення технічного (тимчасового чи службового. — Ред.) уряду. «Технічний уряд є ясним конституційним інструментом. І якщо хтось боїться Конституції, то ми що — маємо її скасувати?» — заявив президент.