Найбільше число виявлених випадків захворювання COVID-19 за добу зафіксовано у Львівській області (146), у Харківській області (143), в Івано-Франківській області (127) у Києві (108), інформує сайт Системи моніторингу поширення епідемії коронавірусу РНБО.

В Європі починається друга хвиля поширення COVID-19, і Україна має бути готовою до збільшення кількості випадків. Про це на брифінгу заявив головний санітарний лікар МОЗ Віктор Ляшко.
«Ми прогнозуємо, що в Україні може бути збільшення кількості випадків коронавірусної хвороби саме під час епідсезону грипу й ОРВІ, з жовтня до квітня», — сказав він.

За словами Ляшка, система охорони здоров’я з лікарнями першої хвилі та другої хвилі справляється з навантаженням...

Зі свого боку профільний міністр уважає, що населеним пунктам з червоної зони, що відмовилися посилювати карантин, загрожує надзвичайна ситуація щодо заповнюваності ліжок.
Коментуючи поділ України на карантинні зони, Максим Степанов у телеефірі одного з українських каналів зазначив: «Такі показники затверджені урядом. Ще раз хочу підкреслити: тут немає ніякої політики, інших речей — тут суто турбота про здоров’я українців і про контроль над рівнем захворюваності в нашій країні. Це дуже важливо для того, щоб ми не перейшли в режим надзвичайної ситуації щодо заповнюваності ліжок».

Нагадаємо, Луцька міськрада відмовилася посилити карантинні заходи, заявивши, що це суперечить Конституції України. Потім у Волинській ОДА заявили, що Луцьк віднесений до червоної зони випадково.
Учора міський голова Тернополя Сергій Надал опублікував на своїй сторінці у Фейсбуці відеозвернення, в якому розкритикував рішення центральної комісії з ТЕБ і НС включити Тернопіль до так званої червоної зони. За його словами, через заборону автобусного та залізничного сполучення місто підлягає транспортній блокаді, й його жителі, які виїхали у відпустку чи в гості до родичів, не можуть потрапити додому.

Тим часом уряд зняв заборону на експорт масок і респіраторів. Про це повідомив у Фейсбуці заступник міністра економіки Тарас Качка. За його словами, ця ідея належить Мінекономіки та МОЗ. «Уряд підтримав це рішення. Тому 1 серпня термін дії заборони минув і не був продовжений», — зазначив заступник міністра.