Ремонт житлового фонду триватиме до 1 листопада.

«З такими темпами ми вийдемо найближчим часом на 500 відремонтованих будинків і відновимо тисячу навіть раніше, ніж до 1 листопада», — сказав директор департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Донецької ОДА Ігор Бойко.

Певних складнощів бригадам напередодні завдали сильні вітри та дощі, через які у Великоновосілківському та Мар’їнському районах постраждало чимало приватних будинків та соціальних об’єктів.

«Постраждали школи та лікарні, — зазначив Ігор Бойко. — На одній лікарні вітром повністю зняло дах. Пошкоджено також об’єкти сільського господарства та приватні підприємства. Отже, рятувальникам ДСНС, зокрема зайнятим на відновленні житла, довелося ремонтувати й постраждалі від негоди об’єкти. З матеріального резерву для цього було оперативно передано деякі будівельні матеріали».

Отже, роботи виконуються синхронно й поблизу лінії розмежування, і на житлових об’єктах, пошкоджених негодою.

«Порівняно з минулим роком безпекова ситуація в місцях проведення робіт є дещо кращою, — звернув увагу Ігор Бойко. — На вулицях, де минулого року ще тривали бойові дії різної інтенсивності, тепер ремонтуємо житло. Та й матеріальний резерв цього року є кращим».

Загалом ремонтні роботи й відновлення житла, що постраждало внаслідок бойових дій, продовжують виконувати 200 співробітників ДСНС з різних областей України.

Фото прес-служби Донецької ОДА.