На теоретичному етапі змагань (на знімку) конкурсантки вирішували письмові завдання за курсами: загальна та аналітична хімія; охорона праці та пожежна безпека; водно-хімічний режим першого та другого контурів, системи охолодження обмоток статора турбогенераторів; а також виконували різні розрахункові завдання.

Під час практичної роботи — визначали загальну твердість води технологічних середовищ АЕС титрометричним методом відповідно до вимог ГСТУ.

Конкурсна комісія на чолі із заступником головного інженера РАЕС із загальностанційних об’єктів Федором Кислициним оцінювала роботу учасниць за такими критеріями, як підготовка робочого місця, інструментів, пристроїв та вміння користуватися ними, послідовність операцій та їх виконання, дотримання вимог охорони праці, тривалість роботи та презентація результатів.

У підсумку першою стала Наталія Бедик, другою — Віта Омелянець, третьою — Зухрахон Килюшик. Золота призерка працює на Рівненській АЕС лише півтора року, проте вже показала високий рівень професійної підготовки.

Юлія КУЛАЄВА, кореспондент прес-центру Рівненської АЕС.

Фото автора.