Один із порушників режиму перетину лінії розмежування намагався дати прикордонникам хабара, але «зелені берети» виявили непідкупність і передали чоловіка правоохоронцям.

За інформацією ДПСУ, порушник, рухаючись на власній автівці до тимчасово окупованої території України, намагався провезти приховані в особистих речах та конструктивних деталях автомобіля 47 тис. 400 грн та 1 тис. доларів.

Спільна оглядова група в складі прикордонників та працівників ДФС вилучила незаконно переміщувані цінності.

Чоловік спробував «вирішити питання» на свою користь та, аби уникнути адміністративної відповідальності, запропонував 5 тис. грн за свій безперешкодний пропуск. Від пропозиції прикордонники відмовилися й передали порушника разом з вилученою готівкою Нацполіції. Тепер невдалому «кур’єру» за пропозицію військовослужбовцям неправомірної вигоди належить відповідати за ст. 369 Кримінального кодексу України.

Цього самого дня інший громадянин, рухаючись до тимчасово окупованої території України, спробував провезти приховані в багажу 3 тис. 500 євро та більш як 370 доларів. За цим фактом складено протокол про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 204-3.

Фото надано автором.