На знімку: сільські вогнеборці тепер почуваються значно впевненіше.

Діятиме він у структурі пожежної охорони Великобагачанської ОТГ, до якої входять села тепер уже колишньої Радивонівської сільради. Однак із Радивонівки до «столиці» об’єднаної територіальної громади — 32 кілометри. За таких обставин у квітні 2018 року було прийнято рішення істотно зміцнити тамтешню невеличку сільську пожежну команду, перетворивши її на повноцінний відокремлений підрозділ згаданої МПО.

За цей час реконструювали та капітально відремонтували приміщення для нього, закупили і встановили необхідне обладнання. На «озброєнні» дев’яти штатних працівників підрозділу, котрі пройшли належну підготовку й отримали відповідні свідоцтва, є також пожежний автомобіль на шасі підвищеної прохідності. Його обслуговування та, власне, забезпечення функ-ціонування підрозділу, звісно, потребуватиме неабияких фінансових витрат.

Однак вони мають окупитися передовсім безпекою жителів дванадцяти віддалених сіл, мешканці яких тепер почуваються значно захищенішими від витівок «червоного півня». Зрештою, зона відповідальності працівників місцевого пожежно-рятувального підрозділу в Радивонівці може розширитися. Адже географічно він розташований так, що при підписанні договорів міжмуніципального співробітництва з іншими громадами тамтешні вогнеборці можуть виїжджати на гасіння пожеж і до сусідів.

Перерізати символічну стрічку на входинах до оновленого приміщення доручили керівнику ОТГ Юрію Саковському, знаному місцевому аграрію, Герою України Івану Балюку та заступнику начальника Головного управління ДСНС в області Олександру Лисенку. Зі своїми подарунками на згадані урочистості прийшли також меценати. А настоятель тамтешнього храму протоієрей Віктор Петришинець освятив будівлю й передав працівникам підрозділу ікону «Неопалима купина».

Фото зі сторінки Великобагачанської ОТГ у Фейсбуці.