«Йому було всього 32. Він збирався одружитися. Здається, ще недавно голосував у посольстві. Молодий перспективний економіст вийшов з офісу компанії KPMG, щоб поїхати додому... Страшний вибух забрав життя громадянина України Вільяма Азара», — написав посол у Фейсбуці.

За попередньою інформацією, підтверджено загибель 220 осіб, однак кількість жертв може збільшитися, оскільки десятки людей вважаються зниклими безвісти. Більш як чотири тисячі осіб дістали поранення. Тисячі опинилися без даху над головою.

Тим часом у столиці Лівану тривають акції протесту. 9 серпня антиурядовий виступ переріс у сутички з поліцією, передає інформагенція AFP. Поблизу будівлі парламенту демонстранти кидали в поліцію каміння і фаєри, а правоохоронці застосували сльозогінний газ.

Як повідомляє Reuters, мітингарям вдалося увірватися до одного з міністерств. Крім того, біля входу до будівлі парламенту спалахнула пожежа. За даними кореспондента Reuters, на площі поблизу парламенту зібралися тисячі демонстрантів.

Протестувальники покладають відповідальність за вибух на чинну владу. Демонстранти вимагають відставки уряду та проведення докорінних реформ.

Днями прем’єр-міністр Лівану Хасан Діаб запропонував провести дострокові парламентські вибори, про що він заявив у телезверненні. Зокрема розповів, що в понеділок, 10 серпня, має намір представити відповідний законопроект на засіданні уряду, інформує DW.