«Водопостачання на тимчасово окуповану територію Криму можливе за умови повного визволення українського півострова від держави-агресора», — зазначив народний депутат Рустем Умєров.

Днями Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль в інтерв’ю одному з мас-медіа заявив, що уряд допускає можливість постачання прісної води з материкової частини України в анексований Крим у разі гуманітарної катастрофи на півострові. До того ж він зазначив, що Україна не постачатиме воду «окупантам, окупаційним військам для потреб військових баз».

Народні депутати від «Голосу» застерігають урядовців від подібних заяв, не розуміючи її наслідків.

«Пане Прем’єр-міністре, нагадую, що раніше звертався до Вас офіційним листом з пропозицією доручити, та, при підготовці нового проекту Закону України «Про перелік об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації», додати до переліку державних підприємств, що не підлягають приватизації, такі підприємства: Управління Північно-Кримського каналу та Управління головного Каховського магістрального каналу.

Сподіваюсь, що уряд усвідомлює, що водопостачання на тимчасово окуповану територію Криму можливе за умови повного визволення українського півострова від держави-агресора», — резюмував Рустем Умєров.