Уже два роки люди скаржаться в різні інстанції на занадто гучні виробничі процеси й викиди, якими дихає чи не половина мікрорайону. Подавали й електронну петицію. Нарешті в справу втрутилася міськрада.

«Було ухвалено рішення, так би мовити, натиснути на керівництво й власників підприємства, щоб вони приділили належну увагу технічному переоснащенню. Сподіваюся, що керівництво підприємства не обдурить ні мене, ні активістів, які також приєдналися до цих переговорів. Ми готуємо меморандум. Після його підписання також запросимо депутатів міськради, які обрані по цих територіях», — заявив міський голова Борис Філатов, додавши, що нині місцеве самоврядування позбавлене функції екологічного контролю.

Як повідомляють у міськраді, тристоронній меморандум з керівництвом заводу передбачатиме юридичні зобов’язання підприємства провести екологічне переоснащення потужностей. Йдеться про встановлення фільтрів тонкого очищення та електрофільтрів. Підписання домовленостей заплановано на кінець цього тижня. На заводі підтверджують свій намір до 15 жовтня встановити такі фільтри. Також розглядається питання спорудження шумовідбивних екранів.

«Дуже важливо для мене було домогтися якихось угод з боку заводу. Бо далі жити так було просто неможливо. Сподіваюся, ми й надалі співіснуватимемо без скандалів і смороду», — каже жителька вулиці Батумської Ольга Лаврущенко.