За даними Центру громадського здоров’я, станом на 13 серпня в Україні за добу зафіксовано 1 592 нові випадки коронавірусної хвороби. Загалом в Україні 86 140 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 1 992 — летальні.

У МОЗ повідомляють, що Київ та 11 областей — Волинська, Житомирська, Івано-Франківська, Львівська, Одеська, Рівненська, Сумська, Тернопільська, Харківська, Черкаська та Чернівецька — не готові до послаблення карантину.

Найбільшу кількість підтверджених випадків COVID-19 станом на 13 серпня зафіксували у Харківській області — 209, Львівській — 166, Івано-Франківській — 138, Чернівецькій — 130, Одеській — 114, а також у місті Києві — 133.

«Я вважаю, що ситуація дуже напружена, особливо в деяких регіонах. Ви бачите це із цифр щодня. Хочу повідомити, що Львівська область уже п’ять днів перевищує поріг 50% із заповненістю ліжко-місць під COVID-19. Ви бачите ситуацію і в Харківській області», — зазначив під час брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

47 нових випадків COVID-19 за добу зафіксовано в ЗСУ, загалом у Збройних Силах України хворіють на коронавірус 354 особи.

Тим часом естонський департамент поліції і прикордонної охорони ухвалив рішення депортувати з країни 12 українців, які приїхали працювати у місцевих фермерів, але, як з’ясувалося, неодноразово порушували режим самоізоляції. Після прибуття працівників в аеропорту протестували на коронавірус, а потім помістили на карантин, під час якого влада вирішила перевірити, як дотримується режим самоізоляції. За підсумками перевірки виявилося, що деякі українці 46 разів порушили правила самоізоляції.