Зрозуміло, що йдеться про молодих перспективних фахівців. Чотири однокімнатні й одна двокімнатна квартири, передані згаданим спеціалістам, поки що мають статус службового житла і належать до комунальної власності громади. Та після того, як кожен їхній нинішній господар пропрацює в комунальних медичних закладах наддніпрянського міста 10 років, він отримає право приватизувати своє житло і стати його повноправним власником.

Під час вручення ордерів на квартири (на знімку), Віталій Малецький згадав, що раніше така соціальна ініціатива стосовно забезпечення медиків й інтернів житлом у Кременчуці вже впроваджувалася. Однак згодом її поставили на паузу. Тепер такий дієвий важіль стимулювання молодих фахівців, які не мають власних помешкань, знову запрацював. Для їхнього заохочення ресурси громади, за словами керівника міста, використовуватимуть й надалі.

Надто з огляду на те, що Кременчук стає центром госпітального округу, статус його провідних комунальних медичних закладів підвищується. Сьогодні вони оновлюються, отримують сучасне обладнання й апаратуру. Однак усе те справді ефективно діятиме лише тоді, коли в таких медзакладах працюватимуть кваліфіковані фахівці з бажанням освоювати ті новинки, постійно самовдосконалюватися. Тож у місті дбають про те, щоб молоді перспективні лікарські кадри не почувалися «бідними родичами» громади.

Фото з сайту Кременчуцької міськради.