Поїздка Голови Верховної Ради Дмитра Разумкова на Чернігівщину розпочалася з ознайомлення з Національним історико-культурним Батуринським заповідником «Гетьманська столиця». Гість не тільки відвідав гетьманську фортецю та палац останнього гетьмана Кирила Розумовського, а й з головою обласної державної адміністрації Андрієм Прокопенком та генеральною директоркою заповідника Наталією Ребровою обговорив питання завершення реконструкції гетьманської фортеці.

Як повідомив голова ОДА Андрій Прокопенко, проектно-кошторисна документація та експертиза підготовлені. А наступного року Батурин стане одним із об’єктів «Великого будівництва».

У рамках робочої поїздки Голова Верховної Ради відвідав також дошкільний освітній заклад № 3 «Дитяча Академія», ТОВ «ПЕТ Технолоджиз» та швейну фабрику «ЕЛЕГАНТ» (на знімку).

Фото Олександра КЛИМЕНКА.

Більше фото тут

Крім того, глава парламенту ознайомився з Центром підтримки підприємництва, інновацій та стартапів.

На зустрічі з журналістами Дмитро Разумков зазначив, що з цієї поїздки він виніс враження про важливість двох законопроектів — про технопарки і про податок на додану вартість при закупівлі імпортного технологічного обладнання.

«Внаслідок коронавірусу — і не тільки — загострюється боротьба за національні інтереси в світовій економіці. Бачимо спад економіки і в країнах ЄС, і в США. Тому закон про технопарки має допомогти українській економіці в цих непростих умовах, — сказав Голова Верховної Ради. — Також, коли ми були на швейній фабриці, промисловці звернули увагу, що держава хоче інвестицій, але інвестори закуповують іноземне обладнання. І якщо ми прагнемо залучення коштів, то маємо подбати про зниження ставок ПДВ на придбання імпортного обладнання».

Коментуючи події у Білорусі, Голова Верховної Ради Дмитро Разумков зауважив, що ми повинні виходити з того: наскільки вибори були демократичними, як їх результати сприймає суспільство, наскільки адекватно поводиться влада. А стандарти щодо прав людини є стандартами скрізь, незалежно від країни, і їх порушення має викликати тривогу.

Чернігів.

***

Голова Верховної Ради у рамках робочої поїздки до Чернігівської області відвідав Центр підтримки підприємництва, інновацій та стартапів.

«Сьогодні в Центрі ми побачили повний спектр можливостей. Інноваційний простір, який уже ефективно працює і, сподіваюсь, буде успішно розвиватися», — зазначив Дмитро Разумков.

Він ознайомився з роботою коворкінг-зони та інноваційної лабораторії-майстерні, бізнес-інкубатора, бізнес-акселератора, «Вікна підприємця».

«Робота в регіонах важлива для будь-якого чиновника, адже сидячи у своєму кабінеті, дуже легко втратити зв’язок з реальністю. Тому коли є можливість безпосередньо поспілкуватися з громадянами, побачити результати нашої роботи або навіть помилки, які треба виправляти, це потрібно обов’язково робити», — наголосив Голова Верховної Ради України.

А під час відвідин Куликівської селищної територіальної громади глава парламенту, зокрема, зауважив: «Реформа децентралізації — складна та багатогранна, тому дуже приємно на власні очі побачити позитивні результати її впровадження. Ми робимо все, щоб передати на місця більше повноважень та можливостей, і це дійсно працює на користь громади, якщо є розуміння своєї відповідальності та бажання працювати».

Дмитро Разумков поспілкувався з селищним головою та мешканцями Куликівки, оглянув місцевий Центр надання адміністративних послуг та загальноосвітню школу.

Довідково

Куликівська селищна територіальна громада утворена у 2017 році. До її складу увійшло 16 місцевих рад і 23 населених пункти. Площа громади — 861,85 кв. км, населення — 15,9 тис. осіб.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.