Адже ситуація з поширенням вірусу непроста в усьому світі, про що свідчить майже 22 млн заражень та майже 800 тис. смертей. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на традиційній нараді під головуванням Президента Володимира Зеленського щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби, повідомили в Офісі Президента.

Очільник уряду наголосив, що на заході країни серед основних причин поширення вірусу — весілля та релігійні обряди. Поліція та Державна служба України з надзвичайних ситуацій посилюють роботу щодо дотримання карантинних заходів громадянами. Нині виявлено 114 тис. порушень при використанні додатку «Дій вдома».

«Має бути комплексний підхід. Люди стомилися від коронавірусу не лише в Україні, а й по всьому світу. Про це свідчить міжнародний досвід. Протистояння COVID-19 — це співпраця держави та людей, і ми, звісно, очікуємо розуміння. Як держава, ми маємо зробити все від нас залежне, щоб стримати коронавірус», — наголосив Володимир Зеленський.

Додатково міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що всі люди, які постраждали внаслідок пожеж на початку липня в Луганській області, отримали виплати та компенсації. Також, за його словами, поліція проводить оперативно-розшукову роботу щодо встановлення обставин та винних у підпалі автомобіля програми «Схеми».