Найбільшу кількість виявлених випадків COVID-19 за минулу добу зафіксовано в Рівненській (178), Чернівецькій (165), Івано-Франківській (164), Львівській (128) областях і в Києві (104). Про це свідчать дані, опубліковані на сайті Системи моніторингу поширення епідемії коронавірусу Ради національної безпеки і оборони.

В Україні кількість проведених за добу тестувань на коронавірусну інфекцію методом ПЛР (порівняно з першим тижнем квітня) зросла в сто разів. Про це вчора на брифінгу заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов. За його словами, за минулу добу було проведено 20 979 досліджень методом ПЛР і 18 210 методом ІФА.

«Ми тестуємо в повному обсязі всіх людей, які звертаються із симптомами коронавірусної хвороби. Звертатися потрібно обов’язково через сімейного лікаря. Якщо немає сімейного лікаря — тоді телефонувати або в екстрену медичну допомогу, або на гарячу лінію, де вам скажуть, яким чином до вас буде спрямовано бригаду для того, щоб вам зробили відповідний ПЛР-тест. Ще раз хочу нагадати, якщо у вас є симптоми коронавірусної хвороби, не потрібно одразу їхати до лабораторії. Слід звернутися саме до сімейного лікаря, щоб була скерована відповідна бригада, і вам було зроблено тест», — пояснив міністр.
Крім того, проводиться тестування всіх контактних осіб захворілих людей, а також групи ризику — медпрацівники, співробітники Національної гвардії, Національної поліції, Держприкордонслужби. Також тестування повинні проходити особи, які прямують на госпіталізацію.

Максим Степанов зазначив, що кількість пацієнтів з коронавірусом, яких госпіталізують протягом тижня, за три місяці зросла втричі. Він нагадав, що госпіталізації потребують «саме особи, які мають важкий або середньої важкості перебіг хвороби, особи, які потребують кисневої терапії, люди, які часто потребують реанімації».

Міністр учергове закликав українців дотримуватися правил інфекційної безпеки й карантинних обмежень.

Відучора Київ перейшов із зеленої в жовту зону за рівнем небезпеки поширення коронавірусу згідно з новими правилами адаптивного карантину, затвердженими Кабміном України. Перехід з однієї зони в іншу обумовлено тим, що в столиці перевищено два показники: заповненість ліжок у медзакладах (52,2%), базовий показник захворюваності на COVID-19 становить більш як 40 осіб за 14 днів на 100 тис. населення.

Із 17 серпня в Києві посилюють карантин. Про це повідомив голова КМДА Віталій Кличко.

Обмеження стосуються проведення масових заходів (можна за участю не більш як однієї особи на 5 кв. м площі будівлі або території, якщо захід проводиться просто неба). Заповненість залів кінотеатрів і закладів культури повинна становити не більш як 50 відсотків місць. Крім цього, не можна відвідувати заклади соціального захисту, де перебувають особи похилого віку.

Транспорт у столиці не зупинятимуть, але дозволено провозити пасажирів тільки на місцях для сидіння.

Зберігаються базові карантинні правила — обов’язковий масковий режим у громадських закладах і транспорті, заборона самовільно залишати місця самоізоляції або обсервації особам, які перебувають в ізоляції.