У обласній інфекційній лікарні із цим діагнозом зазвичай перебували по шість-десять пацієнтів, а тепер їх три десятки, причому четверо — у реанімації. Щодня із підозрою на коронавірус до лікарень доправляють по два-п’ять нових пацієнтів, і в багатьох ПЛР-тести дають позитивний результат. У регіоні лабораторно підтверджений 301 випадок зараження коронавірусом, а кількість зайнятих хворими ліжок у медичних стаціонарах перевищила сім відсотків від загальної їхньої  кількості. До того ж ще й число летальних випадків зросло з трьох до шести.

Головний експерт-інфекціоніст краю Сергій Панкратов переконаний, що епідемія триває, бо земляки занадто розслабилися: багато хто припинив носити маски й дотримуватися соціальної дистанції у транспорті й громадських місцях. На додачу морські курорти Херсонщини нині відвідують десятки тисяч відпочивальників, зокрема з таких неблагополучних на коронавірус регіонів, як Київщина, Львівщина, Волинь, Закарпаття.

У оздоровницях Арабатської стрілки й Залізного Порту маємо вже два випадки зараження коронавірусом. І вони можуть бути далеко не останніми: адже курортники також ходять без масок, відвідують дискотеки й нічні клуби, збираючись там у щільні натовпи. А на пляжах і поготів трохи не в штабелі вкладаються — де вже там дистанцію тримати!