У результаті число тих, хто перебуває в стаціонарі Хмельницької інфекційної лікарні, сягнула 156 пацієнтів. Це вже критична межа. Адже раніше повідомлялось, що заклад, який був єдиним в краї, що лікував пацієнтів з діагнозом COVID-19, може прийняти 110 — 120 хворих.

Тож обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій доручила департаменту охорони здоров’я Хмельницької ОДА спільно з керівниками медзакладів підготувати лікарні другої черги захворюваності для надання допомоги хворим на COVID-19. Такими визначені Дунаєвецька та Славутська лікарні.

Рішення видається дещо запізнілим. Адже тільки тепер, коли туди почали направляти уражених вірусом, видане розпорядження про доукомплектування їх необхідним обладнанням, медикаментами, засобами для проведення дезінфекції та індивідувального захисту.

Крім того, можуть з’явитися проблеми і у пацієнтів із обласного центру та прилеглих до нього населених пунктів. Через перевантаженість міської лікарні не виключений варіант, що їх направлятимуть на лікування більш як за сто кілометрів від місця проживання. Надалі госпіталізація хворих до визначених трьох лікарень відбуватиметься за географічною ознакою.

Хмельницька область.