Глава держави взяв участь у презентації Стратегії розвитку регіону до 2027 року.

«Кожен регіон має розуміти свою унікальність та свої конкурентні переваги. Знати, як саме у взаємодії з центральною владою він може втілити ці переваги в життя, бути успішним у великій українській родині. А кожен житель регіону має розуміти — «лише я є творцем успіху і саме від мене залежить, як виглядатимуть моя домівка, моє подвір’я, моя вулиця, моє місто або село, моя область і, звичайно, моя улюблена країна». Саме тому Україна — це ти», — цитує слова Володимира Зеленського Офіс Президента.

Глава держави зазначив, що сьогодні із Запорізької області розпочинається низка презентацій стратегій розвитку для кожного регіону України. Їх протягом року створювали експерти, громадські діячі, управлінці й територіальні громади.

Володимир Зеленський наголосив, що Запоріжжя — унікальний, прекрасний регіон, який має сталевий характер. «Йдеться і про незламний козацький дух, і про металургійний потенціал цього регіону. Це енергетичне серце нашої країни. Це неймовірна природа — дніпровські кручі та Азовське море. А найважливіше — це земля дуже розумних, сміливих і працьовитих людей», — зауважив Володимир Зеленський.

У рамках поїздки Президент відвідав Запорізький госпіталь ветеранів війни. Глава держави наголосив на важливості збереження закладу й доручив Фонду держмайна спільно з Кабінетом Міністрів вирішити питання передачі корпусів, якими користується установа, у власність ОДА. Це питання порушили голова ОДА Віталій Боговін і місцеві ветерани.

«Я вважаю, що це мій обов’язок як Президента, обов’язок держави — робити все це. Ми вами дуже пишаємося за все, що ви робите, що роблять наші хлопці та дівчата на сході України, захищаючи наш суверенітет», — сказав Володимир Зеленський і пообіцяв вирішити питання впродовж кількох тижнів, адже ветерани повинні отримувати якісну меддопомогу.

Глава держави констатував, що подібних проблем в Україні багато. Для їхнього розв’язання й було створено Раду ветеранів при Офісі Президента. Він запропонував голові ОДА опрацювати питання не лише збереження, а й модернізації та розвитку медустанови. Також обговорювалося створення на базі госпіталю центру психологічної підтримки та реабілітації учасників бойових дій, підтримка ініціатив, які б сприяли появі робочих місць для ветеранів.

Володимир Зеленський ознайомився також із перебігом будівництва в обласному центрі автотранспортної магістралі через річку Дніпро та з перебігом ремонтних робіт на автомобільному шляху міжнародного значення М-18 Харків — Ялта, що здійснюється в межах Національної програми «Велике будівництво».