Місце для презентації було обрано символічно — на мосту через Дніпро, який споруджують. Він з’єднає обидві частини міста. А за словами глави держави, — народ України.

«Я часто кажу про те, як гостро необхідно Україні об’єднуватися. Тільки в об’єднанні наша сила. І нині ідеться не про гасла, і не тільки про питання історії, мови чи релігії. Справжня єдність — це коли кожний громадянин країни з будь-якого регіону усвідомлює просту аксіому: ми потрібні один одному. Тому, що один без іншого ми не зможемо існувати як успішна квітуча держава», — наголосив Володимир Зеленський.

Він розповів, як це працює на практиці, порівнявши кожний регіон із частиною пазлу. Невід’ємною часткою, без якої неможливий малюнок сильної та квітучої України.

Як ми вже повідомляли, Володимир Зеленський також побував на інфраструктурних об’єктах, що їх будують та ремонтують у рамках програми «Велике будівництво», — зокрема, оглянув реконструйовані дороги.

А під час відвідування історико-культурного комплексу «Запорозька Січ» Національного заповідника «Хортиця» Президент України підкреслив, що сприяти розвитку галузі покликаний Указ про розробку та реалізацію заходів щодо підтримки культури і культурної спадщини, розвитку креативних індустрій і туризму в рамках «Великого будівництва», який він підписав 18 серпня.

«Це план для сфери, яка дає один з найбільших відсотків ВВП для економіки країни. Можете не вірити, але йдется саме про культуру та креативну економіку», — сказав Володимир Зеленський.

За його словами, йдеться про реставрацію й наповнення новим змістом музеїв, замків і театрів, що сприятиме збільшенню кількості глядачів і туристів. Кіноіндустрія зможе залучити додаткові інвестиції та створити нові робочі місця, а народно-ужиткове мистецтво збереже традиції й збільшить експорт на рівні з дизайном і модою. Туризм в Україні складе гідну конкуренцію подорожам за кордон, а культура, нарешті, повернеться в регіони завдяки сучасним центрам культурних послуг.

А міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко відзначив символістику того, що саме на Хортиці Президент заявив про старт великої програми відродження української культури і креативної економіки. «Святе для українців місце в центрі країни нас об’єднує, як і культура», — сказав він.

Президент також відвідав церкву Покрови Пресвятої Богородиці на території заповідника й коротко поспілкувався з відвідувачами Січі. Після чого прогулявся центральною частиною Запоріжжя, де поспілкувався з місцевими жителями.

Глава держави побував також на центральній локації літературно-художнього фестивалю Toloka на проспекті Маяковського. Тут проходять знайомства з авторами, читання, поетичні батли, дискусії, лекції, екскурсії, презентації новинок, концерти, вистави, рейви, виставки і програми для дітей. Володимир Зеленський ознайомився з новими книгами українських видавництв і виставково-літературною продукцією комунальних установ культури Запорізького краю (на знімку).

Фото автора.