Я сподіваюся, що нарешті до 30-річчя Незалежності ми зможемо врегулювати цей важливий аспект. Тут не повинно бути політики, тут має бути державницька позиція. Сподіваюсь, усі народні депутати долучаться до цього процесу»,— наголосив Голова Верховної Ради Дмитро Разумков на вчорашньому брифінгу після завершення позачергової сесії Верховної Ради дев’ятого скликання.

Відповідаючи на запитання журналістів, глава парламенту повідомив, що голова Тристоронньої контактної групи Леонід Кравчук звернувся до Верховної Ради щодо зміни пункту 4 постанови про місцеві вибори. Його лист був розписаний на комітет, однак комітет поки що не збирався з цього приводу. «Я також є прихильником того, щоб вибори відбувалися, але ми повинні враховувати те, на яких умовах і підставах це може бути. Це повинні бути вибори на основі українського законодавства, це мають бути вибори, а не призначення, участь у кампанії, і рівні можливості повинні мати всі учасники процесу. І, мабуть, головне, що маємо брати до уваги, — безпека та життя наших громадян і захист інтересів нашої держави», — зазначив глава парламенту і додав: «Верховна Рада завжди діяла, діє і діятиме в інтересах нашої держави та наших громадян».

Щодо реакції парламентаріїв на ситуацію в Білорусі Голова Верховної Ради переконаний: підготовка відповідних постанов має пройти всі процедури і рішення має бути обговорено у всіх форматах відповідно до Регламенту. «Закон є закон. Наша Конституція має виконуватися», — зазначив Дмитро Разумков.

Кажучи про бюджетну політику, Дмитро Разумков зазначив, що ми перебуваємо в непростій ситуації. І коронавірус, і економічна криза — все це впливатиме на бізнес. Однак і урядовці, і народні депутати докладуть максимум зусиль, щоб українці були соціально захищені.

Вл. інф.