Директор театру Михайло Захаревич, Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков, його дружина Юлія.

 

На знімку: Дмитро Разумков вручив Грамоту Верховної Ради України помічнику головного режисера Вірі Алименко.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

Більше фото тут

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков привітав Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка зі 100-річчям та вручив відзнаки колективу і артистам Першої сцени України.

«Це знакова подія для держави і для мене особисто, адже в моєму житті театр — це не просто слово, будівля або частина нашої культури. Театр — частина життя моєї родини, і свого часу я мав обирати між театральним та політичним майбутнім. У дечому вони схожі: є залаштунки, є сцена, і, на жаль, є вистави. Але кожен обирає свій шлях, і я радий, що засновники цього театру обрали саме такий», — зазначив Дмитро Разумков.

Голова парламенту також зауважив, що сьогодні Україна відзначає ще дві важливі дати. «Це 164-та річниця народження видатного українського митця, науковця, політичного та громадського діяча Івана Франка. І в цей же день ми б відзначали 79-річчя людини, яка віддала велику частину свого життя театру та державі — Богдана Сильвестровича Ступки. Він демонстрував Україну всьому світові, адже театр, мистецтво для нашої держави — це можливість просувати себе на міжнародній арені», — наголосив він.

Дмитро Разумков зазначив, що театр виконує важливу місію — допомагає нам пам’ятати свою історію. «Тільки суспільство, яке пам’ятає своє минуле, може мати щасливе майбутнє. Тож дякую вам за вашу роботу», — підкреслив він.

Голова парламенту нагородив за розвиток національного театрального мистецтва колектив театру та артистів Грамотами Верховної Ради України.

Прес-служба апарату Верховної Ради України.