Про це повідомив заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін під час робочої наради.

«608 будинків відновлено силами підрозділів ДСНС, які працюють тут з 11 червня. Всі інші — силами місцевих мешканців та органів місцевої влади. Спільним завданням є до кінця року відновити щонайменше 1000 приватних будинків, і активна робота у цьому напрямі триває», — зазначив Вадим Філашкін.

У підрозділів рятувальників, задіяних у ремонті, немає дефіциту будівельних матеріалів.

«Нині обласний матеріальний резерв має достатньо ресурсів для відновлення ще 670 приватних будинків, — повідомив директор департаменту з питань цивільного захисту, оборонної та мобілізаційної роботи ОДА Ігор Бойко. — Ми напряму працюємо з постачальниками будматеріалів, тому готові оперативно реагувати на виклики. На цей час є перелік об’єктів, які відновлюватимуть передовсім, але значна кількість споруд ще перебуває у червоній зоні, де не можуть працювати ані підрозділи ДСНС, ані міжнародні гуманітарні організації», — сказав Ігор Бойко.

Важливим є й те, що вперше за шість років збройного конфлікту вдалось отримати «режим тиші» для проведення робіт у прифронтових населених пунктах Травневе, Гладосове та Жованка.

Фото прес-служби ГУ ДСНС України у Донецькій області.