Проекти землеустрою на їхнє відведення міський голова Віталій Малецький вручав захисникам України особисто.

Відшукати не лише вільні площі, а ще й такі, які за рельєфом, параметрами екології тощо підходили б для майбутнього будівництва індивідуального житла в індустріальній столиці Полтавщини, як і в будь-якому великому місті, було непросто.

Та в Кременчуці роблять це досить наполегливо й послідовно. З 2016 року тут для інвалідів війни, учасників бойових дій і членів сімей полеглих захисників України загалом виділили 623 земельні ділянки. На жаль, прискоренню цього процесу заважають бюрократичні процедури. Тож і цього разу, щоб усе остаточно узгодити, представникам міської влади довелося звертатися до головного офісу Держгеокадастру та інших столичних чиновників. За умов, коли існує велика черга на такі ділянки, гордієві вузли таких бюрократичних лабіринтів потребують рішучого розрубування на загальнодержавному рівні...

Не менш важливо й те, що в Кременчуці, надавши згаданим категоріям містян земельні ділянки, не залишають їхніх власників наодинці з подальшими проблемами. Зокрема, тут за кошти міського бюджету на ці наділи розробили проекти землеустрою.

За словами Віталія Малецького, при формуванні бюджету міста на наступний рік у ньому передбачать кошти на грейдерування доріг у місцях розташування ділянок, а також на проектування мереж водопостачання та вуличного освітлення. Керівники міста сподіваються на те, що земляки, котрі захищали рідну землю й державу, невдовзі житимуть там у своїх будинках із зручностями.