За даними прес-центру штабу ООС, неприцільним пострілом з підствольного гранатомета противник намагався спровокувати наших воїнів на ділянці фронту поблизу Мар’їнки.

«Військовослужбовці Об’єднаних сил вогонь у відповідь не відкривали. Бойових втрат внаслідок ворожого пострілу немає. Паралельно з виконанням бойових завдань підрозділи зі складу Об’єднаних сил та інших складових сил оборони локалізують масштабні лісові та степові пожежі на Луганщині, що були спровоковані противником», — зазначили в штабі.

Днями відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) у форматі відеоконференції. На ньому було погоджено рамкове рішення про протимінну діяльність. Як зазначили в прес-службі Офісу Президента, було погоджено ще чотири ділянки розведення сил і засобів.

«Поставлено завдання безпековій групі розробити детальний план та фіналізувати проект доповнення до Рамкового рішення Тристоронньої контактної групи про розведення сил та засобів від 21 вересня 2016 року. Спецпредставник ОБСЄ в ТКГ Хайді Грау висловила вдячність сторонам за дотримання режиму припинення вогню та закликала їх робити все можливе, щоб він зберігався. Сторони переговорів погодилися з необхідністю продовження дотримання тиші», — зауважили у відомстві.