2020-й, хоч і не ювілейний, але виявився знаковим. Саме нині вдалося стабілізувати роботу підприємства після різкого падіння обсягу перевезень, що сталося внаслідок російської агресії та окупації Криму.

Попри пандемію, що завдала великої шкоди економіці, Маріупольський порт продовжує економічне зростання: у першому півріччі 2020-го тут перероблено понад 2,8 млн тонн вантажів, що в 1,23 разу більше, ніж за відповідний період торік.

Святкування відбулося безпосередньо на причалі й розпочалося з «танцю буксирів» в акваторії порту.

Звертаючись до присутніх з вітальним словом, виконувач обов’язків директора Ігор Барський зазначив: «У цих умовах виживає тільки той бізнес, який має здатність для переформатування, перезавантаження, зниження своїх витрат та собівартості, вдосконалення технології, над чим ми нині активно й працюємо. Ми повинні стати більш стресостійкими, економічно захищеними, щоб генерувати прибуток, стабільно виплачувати заробітну плату та податки. І у такий спосіб показати, що Маріупольський порт — високоефективне сучасне державне підприємство».

Ігор Барський і голова профспілкової організації Ігор Анашкин вручили кращим співробітникам почесні грамоти за значний особистий внесок у підвищення ефективності використання морського транспорту та високий професіоналізм.

До дня народження підприємства був продемонстрований фільм про представників різних портових професій, що його підготувала служба із зв’язків з громадськістю та ЗМІ. Святковий настрій портовикам подарували вожаті дитячої оздоровниці «Юний моряк», яка, до слова, цьогоріч відзначила 65-ліття.

Фото прес-служби Донецької ОДА.